Prah šola vožnje

Tečaj radiotelefonije - VHF GMDSS

Poletje je pred vrati in verjamemo, da Vas je kar nekaj, ki ste si vedno želeli brezskrbno zapluti s svojim plovilom. Zato smo pripravili tečaj iz digitalne radiotelefonije, ki je obvezna tako pri nas, kot tudi v tujini na plovilih daljših od 10m. Tečaj bo vodil Capt. Niko Bjelovučič, kapitan dolge plovbe, opravljal delo poveljnika na trgovskih ladjah.

O IZPITU

Izpit poteka pred 2 člansko komisijo Uprave za pomorstvo Republike Slovenije in je praktičen, kar pomeni, da poteka na simulatorju VHF GMDSS postaje.

VSEBINSKI SKLOPI PREDAVANJ tečaja GMDSS

  • osnove radiotelefonije: elektromagnetni valovi, frekvenca in valovna dolžina, poznavanje osnovnih elementov VHF GMDSS radijskih naprav, princip delovanja sprejemnikov in oddajnikov, akumulatorji (ustno);
  • delo na GMDSS opremi ali simulatorju: oddajati in sprejemati signal za stisko, ki ga oddaja obalna radijska postaja ali ladja v stiski, oddajanje in sprejemanje komunikacij na prizorišču stiske, oddajati in sprejemati splošne radijske komunikacije z obalnimi postajami oziroma drugimi plovili (praktično)

Tečaj VHF GMDSS: 149,00 € / osebo

V ceno je všteto: vrhunsko predavanje v ustrezno opremljeni učilnici, uporaba simulatorja, ustrezna literatura, stroški izpita. Doplačil ni.

Lokacije:

Tečaje izvajamo po vsej Sloveniji. Zagotavljamo redne termine v Rogaški Slatini, Ljubljani, Mariboru, Celju, Kranju in Novem Mestu. Če se pojavi povpraševanje ali že organizirana skupina najmanj 9 kandidatov pa tečaj organiziramo kjer koli v Sloveniji.

Prijava na izpit

Ob prijavi na tečaj in izpit morate izpolniti spodnjo prijavnico in priložiti osebno fotografijo.

Dodatno

Najnovejši dogodki