Prah šola vožnje

Tečaj - voditelj čolna


Poletje je pred vrati in verjamemo, da Vas je kar nekaj, ki ste si vedno želeli brezskrbno zapluti s svojim plovilom. Zato  smo pripravili tečaj za voditelja čolna do 24m. Prav tako smo v istem terminu pripravili tečaj iz digitalne radiotelefonije, ki je obvezna tako pri nas, kot tudi v tujini na plovilih daljših od 10m. Tečaj bo vodil Capt. Niko Bjelovučić, kapitan dolge plovbe, opravljal delo poveljnika na trgovskih ladjah.

Izpit

Izpit za voditelja čolna poteka pred 3 člansko komisijo in je sestavljen iz praktičnega in teoretičnega dela. Izpit se opravlja v treh izpitnih centrih UPRAVE REPUBLIKE SLOVENIJE ZA POMORSTVO v Kopru, Ljubljani in Mariboru. Datum izpita določi URSP, glede na termine objavljene na njihovi spletni strani. Vso potrebno dokumentacijo za pristop k izpitu uredimo na začetku tečaja,

Pogoji za pristop k izpitu K izpit sme pristopiti oseba, ki je dopolnila 16 let starosti (s čolnom dolžine nad 12 metrov ali z gliserjem pa lahko kljub potrdilu upravlja le oseba, ki je dopolnila 18 let starosti). V primeru, da kandidat nima opravljenega vozniškega izpita, mora k prošnji za opravljanje izpita biti priložena fotokopija zdravniškega potrdila in potrdila o opravljenem izpitu iz prve pomoči.

VSEBINSKI SKLOPI PREDAVANJ tečaja za VODITELJA ČOLNA Tečaj obsega naslednje vsebinske sklope:

  • pravila o izogibanju trčenju na morju,
  • pomorski predpisi,
  • osnove navigacije,
  • osnove motoroznanstva,
  • mornarska dela in veščine.

Tečaj za voditelja čolna: 169,00 € / osebo

 V ceno je všteto: vrhunsko predavanje v ustrezno opremljeni učilnici (98,00 €), priročnik za voditelja čolna (25,00 €), stroški izpita (46,00 €). Doplačil ni.

Dodatno:

-          Slike za osebni dokument

-          Vozniško dovoljenje kot dokaz za opravljeno prvo pomoč

Lokacije:

Tečaje izvajamo po vsej Sloveniji. Zagotavljamo redne termine v Rogaški Slatini, Ljubljani, Mariboru, Celju, Kranju in Novem Mestu. Če se pojavi povpraševanje ali že organizirana skupina najmanj 9 kandidatov pa tečaj organiziramo kjer koli v Sloveniji.


Prijava na izpit

Ob prijavi na tečaj in izpit morate izpolniti spodnjo prijavnico in priložiti osebno fotografijo ter kopijo vozniškega dovoljenja ali potrdilo o opravljenem tečaju iz prve pomoči.

Dodatno

Najnovejši dogodki